Du kan använda gratisverktyget utan konto. Lokala ritningar sparas i webbläsaren på din enhet. De skickas till servern först när du väljer att spara ett hem på ditt konto.
När du väljer att logga in använder vi Google för att bekräfta vem du är. Vi sparar ditt namn, din e-postadress, Googles kontoidentifierare och tidpunkter för registrering och senaste inloggning. Uppgifterna används för att skapa och hantera ditt Blueprint-konto. Den rättsliga grunden är att fullgöra ditt avtal om kontot.
Vi får inte ditt Google-lösenord och begär ingen åtkomst till Gmail, Drive eller dina kontakter. Googles inloggning laddas först när du öppnar inloggningsrutan. Googles behandling beskrivs i Googles integritetspolicy.
När du väljer kontosparning lagras hela ritningen, dess namn, våningar, rum, mått och inredning på Blueprints server tillsammans med ditt konto. Det gör att du kan öppna och redigera hemmet från andra enheter. Ändringar sparas automatiskt när du arbetar med ett kontosparat hem. Den rättsliga grunden är att fullgöra ditt avtal om tjänsten.
Ägaren av Blueprint kan se registrerade användares namn, e-post, kontonivå, registreringstid och antal sparade hem samt tilldela teståtkomst. Adminlistan visar inte ritningarnas innehåll. För att tillämpa kontots åtkomst sparas även en uppgift om kontot tidigare har haft Pro, så länge kontot finns kvar. Ändringar av teståtkomst loggas med kontoidentifierare i 90 dagar för att skydda och följa upp behörigheter, med stöd av berättigat intresse.
Kontouppgifterna lagras på Blueprints server så länge kontot finns kvar. En nödvändig sessionskaka håller dig inloggad i högst sju dagar. Den används inte för annonsering eller spårning. För att skydda inloggningen sparas tillfälliga räknare för inloggningsförsök, med en hashad nätverksadress, i ungefär ett dygn. Äldre räknare rensas vid nästa inloggningsförsök. Detta görs med stöd av vårt berättigade intresse att skydda tjänsten.
Webbservern har även vanliga åtkomst- och felloggar som används vid drift och felsökning. De kan innehålla IP-adress, tidpunkt och besökt adress och roteras dagligen med 14 sparade loggfiler. Google-inloggningens token skickas i anropets innehåll och sparas inte i åtkomstloggen.
Du kan ladda ned varje hem som en projektfil under Mina hem. Ett hem som flyttas till papperskorgen kan återställas i 30 dagar och rensas därefter vid nästa kontoanrop. Du kan ta bort hela kontot under Mitt konto. Då tas den aktiva kontoposten, sparade hem, teståtkomst och uppgiften om tidigare Pro bort och kontots sessioner slutar fungera. Ritningar som finns lokalt på din enhet påverkas inte. Servern tar en privat säkerhetskopia per dygn och behåller de sju senaste dagskopiorna; borttagna uppgifter kan finnas kvar där tills kopiorna roteras ut. Du kan även kontakta oss för att begära tillgång, rättelse eller radering av dina personuppgifter och för frågor om lagring och eventuella säkerhetskopior.
Du kan lämna klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.
Ansvarig för Blueprint och kontakt för personuppgifter: john.ohrberg@gmail.com.
Uppdaterad 20 oktober 2026.